Monday, 19 March 2012

SCORPION ARMY AVIATION MTB RACE

Banyak boleh diperkatakan tentang jambori ini ....  tetapi sesuatu yang perlu diperhalusi, dipertimbangkan oleh semua rider tak kira laa . ko orang main road ke, MTB ke, fixce ke, folding bike ke, atau apa apa jenis basikal pun .. aspek keselamatan menjadi isu sekarang ni ..

Pemergian Allahyarham Rafizi sesuatu yang perlu diambil iktibar oleh semua tak kiralaa awak main basikal atau sama-sama menggunakan jalan raya ... kat mana-mana pun ada risiko .. even main golf pun ada risiko .. main snooker pun kalau tak betul-betul boleh tertelan buah snooker kan ... habis tu .. kat mana lagi tempat yang selamat untuk kita berkayuh ....

Selama ni kita orang jatuh basikal .. biasa ... kaki luka luka biasa .. tangan ..bahu .. patah .. biasa .. tapi bila dah sampai meragut nyawa .. huhuhuhu ... tolong laaa kawan kawan .. sama sama laa kita bertimbang rasa .. setakat timbang je buat apa .. timbang basikal kita boleh tahu ringan ke berat .. tapi rasa kalau nak timbang ni yang susah .. apa pun kita sama-sama laa mengambil iktibar .. semoga peristiwa itu tidak berulang kembali .. emosinya aku ... tak de laaa ... Share the road ...No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...